AZ INTIM HIGIÉNIA ALAPJAI

AZ INTIM HIGIÉNIA ALAPJAI
2021.06.06 16:36

NŐGYÓGYÁSZATI PROBLÉMÁK ÉS AZ INTIM HIGIÉNIA ALAPJAI

Ha szeretné elkerülni az esetleges nőgyógyászati problémákkal járó kellemetlenségeket, ismernie kell az intim higiénia alapjait.

 

Tisztasági betét 
Emlékszik még azokra a reklámokra, melyek arra intik a nőket, hogy tisztasági betét nélkül egy tapodtat se tegyenek, ha kimozdulnának otthonukból, mert azt használva boldognak és frissnek érezhetik magukat? Akkor ezt felejtse is el, és ne hordja minden nap! Miért? Mert ezen betétek mindennapos használatával pont nőgyógyászati gyulladásai és allergiás reakciói alakulhatnak ki. Allergiás reakciót a betét anyaga és annak bűzelnyelő bevonata okozhat. Válasszon helyette parfümmentes légáteresztős betétet és cserélje 4 óránként. 


Menstruációs betétek
Mindegy, hogy erre a célra milyen betétet használ, a lényeg az, hogy gyakran cserélje. A nőgyógyászok a 4 óránkénti cserét ajánlják, de ha erősebb a vérzés, akkor természetesen gyakrabban szükséges cserélni a betétet. Itt is fontos a parfümmentes betét választása. Amennyiben inkontinenciában szenved, úgy válasszon speciálisan erre a célra kifejlesztett betétet. 

Tamponok
Ha semmilyen nőgyógyászati problémája nincsen, akkor a tampon használatával sem lesz gond. Ellenkező esetben inkább maradjon a betét használatánál. Fürdőhelyeken mindenképpen tampont használjon. Természetesen itt is érvényes a 4 óránkénti csere szabálya. 

WC papír & nedves papírtörlők
Mindkét terméket gondosan kell kiválasztani, mivel ezek is okozhatnak viszketést vagy akár a bőrfelület felsértését is. A biztonság kedvéért itt is érdemes parfüm- és színezékmentes verziót választani. 


Intim területek tisztán tartása

WC használata után fontos megmosni az intim testrészeinket. Megelőzhetők így a kellemetlen nőgyógyászati problémák és az aranyér kialakulása. Ha a fürdőszobájában nincs hely egy külön bidé elhelyezésére, akkor a WC+BIDÉ 2in1-t ajánljuk, mely egy csészében egyesíti a WC-t és a bidét, így pénzt és helyet is spórolhatunk vele.

Intim mosakodó gélek 
Az intim mosakodó gélek kiválasztásánál figyeljen az összetételükre. Megfelelő pH-val kellene rendelkezniük, mely figyelembe veszi a nemi szerv körüli pH-értéket. Kerülje a parabént, SLS-t és SLES-t tartalmazó szereket. Drogériás termékek helyett inkább a patikai mosakodó géleket ajánljuk.

favi.hu